Zuidwest Veluwezoom
IVN
Vanaf
zondag17mei202012:00

UITGESTELD Tweejaarlijkse Zompmarkt 2020 rondom heemtuin De Zomp te Oosterbeek

UITGESTELD

Zompmarkt zondag 17 mei in Oosterbeek
Tussen 12 en 16 uur kunt u op deze natuurmarkt inspiratie opdoen op gebied van natuur, tuin, duurzaamheid, en informatie krijgen over lokale initiatieven en organisaties.

Zompmarkt Er zijn diverse natuur activiteiten voor kinderen en er zijn rondleidingen door een natuurgids in de vlakbij liggende Heemtuin de Zomp om 13.00 en 15.00 uur. Ook een nabij gelegen tuin is open ter bezichtiging. U kunt planten ruilen ( dus neem zelf ook stekken en plantjes mee!), en informatie krijgen over onder andere ecologische tuinaanleg, vogelnestkasjes met camera, walnoten telen , natuurboeken kopen,…. 

De markt is op het grasveld onder de Fangmanflat,  langs de Geelkerkenkamp. De rondleidingen zijn in de Heemtuin de Zomp, op de hoek van de Dam en de Fangmanweg.
Deze tweejaarlijkse markt wordt georganiseerd door door vrijwilligers van Heemtuin de Zomp uit Oosterbeek en IVN Zuidwest Veluwezoom.  
Voor meer informatie: 
https://www.ivn.nl/afdeling/zuidwest-veluwezoom/heemtuin-de-zomp-1

Vlakbij het oude kerkje in Oosterbeek ligt verscholen tussen villa’s heemtuin De Zomp. Zelfs bij veel inwoners van Oosterbeek is deze heemtuin nauwelijks bekend. Toch wordt De Zomp al sinds 1997 door enthousiaste vrijwilligers van IVN afdeling Zuidwest Veluwezoom onderhouden.

Op een terrein van niet meer dan 1/3 hectare zorgen een natuurlijke bron en flinke hoogteverschillen op de stuwwal voor een grote verscheidenheid aan vegetatiezones. Bij recente door de KNNV uitgevoerde inventarisaties zijn maar liefst 175 verschillende inheemse planten geteld.

Vooral in het vroege voorjaar, wanneer de Bosanemoon, de Kievitsbloem, de Dotterbloem en het Paarbladig Goudveil  bloeien, is De Zomp op z’n mooist.

Met lichte muzikale omlijsting en drankjes en hapjes kunt u tussen 12.00 en 16.00 uur goed toeven op het gras onder de bomen van het park Bato’s wijk met uitzicht over de uiterwaarden en in de idyllische rustige Heemtuin kijken en wandelen. 
 

Algemene informatie

zondag 17 mei 2020 - 12:00 tot 16:00
Tot nader besluit uitgesteld.
Locatie: 
Heempark De Zomp
Geelkerkenkamp
6862 ER oosterbeek
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image