Zuidwest Veluwezoom
IVN
Op
zondag27mei201812:00

Tweejaarlijkse Zompmarkt 2018 rondom heemtuin De Zomp te Oosterbeek

Op zondag 27 mei vindt de tweejaarlijkse Zompmarkt plaats rondom heemtuin De Zomp in Oosterbeek.

 

Dit is een natuurmarkt waar u o.a. bijzondere wilde planten, biologische producten uit de regio en tweedehands natuurboeken kunt vinden en waar diverse organisaties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid vertegenwoordigd zullen zijn. Ook zijn er die dag rondleidingen door de heemtuin en zijn er activiteiten voor kinderen.

 

De natuurmarkt wordt van 12.00 uur tot 16.00 uur op De Dam in Oosterbeek gehouden.

De heemtuin ligt in een prachtig wandel- en fietsgebied en is per fiets of te voet goed bereikbaar. Op loopafstand is er ook ruime parkeergelegenheid.

 

Bezoek voor meer informatie de site van het IVN:

Impressie Zompmarkt

https://www.ivn.nl/afdeling/zuidwest-veluwezoom/heemtuin-de-zomp-1

 

Vlakbij het oude kerkje in Oosterbeek ligt verscholen tussen villa’s heemtuin De Zomp. Zelfs bij veel inwoners van Oosterbeek is deze heemtuin nauwelijks bekend. Toch wordt De Zomp al sinds 1997 door enthousiaste vrijwilligers van IVN afdeling Zuidwest Veluwezoom onderhouden.

Op een terrein van niet meer dan 1/3 hectare zorgen een natuurlijke bron en flinke hoogteverschillen op de stuwwal voor een grote verscheidenheid aan vegetatiezones. Bij recente door de KNNV uitgevoerde inventarisaties zijn maar liefst 175 verschillende inheemse planten geteld.

Vooral in het vroege voorjaar, wanneer de Bosanemoon, de Kievitsbloem, de Dotterbloem en het Paarbladig Goudveil  bloeien, is De Zomp op z’n mooist.

Dit voorjaar organiseren we weer twee publieksrondleidingen op de zondagen 23 april en  14 mei.

De rondleiding duurt ca 1,5 uur. De gids besteedt aan-dacht aan de ontstaansgeschiedenis van De Zomp en aan de namen en bijzondere eigenschappen van de planten, die er voorkomen. Vanwege de smalle paden kunnen er per groep maximaal 12 mensen mee. Daarom vragen we u van te voren even per e-mail (jfstorm@hetnet.nl) of telefoon (0317 425802) aan te melden. Bij veel belangstelling zullen wij een tweede gids inschakelen.

Algemene informatie

zondag 27 mei 2018 - 12:00 tot 16:00
Locatie: 
Heempark De Zomp
de dam
6862hs oosterbeek
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image