Zuidwest Veluwezoom
Landschap
Vanaf
zaterdag16nov201909:30

Opbouw en vernieuwing' landgoed “De Kamp” achter de papierfabriek Schut

Beste vrijwilligers,

In plaats van het geplande 'onderhoud' is het komende zaterdag de bedoeling te werken aan 'opbouw en vernieuwing'. Eerder dit jaar is in samenwerking met St. Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een plan voor landschapsherstel van het landgoed opgesteld, dat nu in het najaar tot uitvoering kan komen. Dat plan omvat o.a. het planten van hoogstam fruitbomen en van knotbomen. Daarnaast is voorzien in de aanleg van een knip- en scheerhaag en een haag, die vrij kan groeien. Dat al zal de biodiversiteit zeker ten goede komen alsook de beleving van het landschap.

De te planten bomen en struiken zullen volgens planning samen met het benodigde gereedschap rond 9.30 uur arriveren. Om 10.00 uur volgt een welkomstpraatje en zal Wim Vanweersch van SLG een toelichting geven op het landschapsherstelplan. Daarna kunnen we starten met de uitvoering van het plan. We nemen aan, dat er enige keuzevrijheid en zo nodig begeleiding is bij de uit te voeren werkzaamheden.

Laat je inspireren door het andere accent op de werkzaamheden!

Met hartelijke groet,

Albert Smit     en      Thijs van der Velden
 
T 06 53 65 89 50      T 06 23 11 80 23      

Verzamelen: bij het viaduct van de A50 over de Utrechtseweg te Heelsum. Langs de snelweg voert de weg 'De Kamp' naar het gelijknamige landgoed.

In afwijking wordt er gewerkt van ca. 10.00 uur tot 13.00 uur.
Eerder vertrek staat natuurlijk vrij.
Iedereen is welkom om mee te helpen, speciale vaardigheden zijn niet nodig. Minimumleeftijd 14 jaar, jonger in overleg en onder begeleiding.
Gereedschap, werkhandschoenen, koffie en thee worden verzorgd. Er is een aanvullende WA- en ongevallenverzekering. Op werkochtenden zijn we vanaf 8.00 uur mobiel bereikbaar: bijv. bij twijfel over doorgaan vanwege het weer, of als je de weg zoekt.

Algemene informatie

zaterdag 16 november 2019 - 09:30 tot 13:00
Locatie: 
Utrechtseweg / viaduct A50 bij weg De Kamp
Utrechtseweg
6866 NE Heelsum
Nederland
Google Maps image