Zuidwest Veluwezoom
Landschap
Vanaf
zaterdag06nov202109:30

Natuurwerkdag

Beste vrijwilligers,

Op 6 november is het 'Landelijke Natuurwerkdag'. In het hele land zijn duizenden vrijwilligers dan werkzaam in het landschap.
Vorig jaar is de activiteit afgelast in verband met Corona. Het is te hopen, dat de demissionaire regering volgende week geen maatregelen bekend maakt, die opnieuw tot een afgelasting leiden. Voor onze werkgroep is het de tiende keer, dat we de Natuurwerkdag organiseren.
We hebben daarvoor steeds de Polderweg in de Rosandepolder als werklocatie gekozen. Het is de toegangsweg naar camping 'Oosterbeeks Rijnoever', een bijzondere plek aan de rivier. Op deze goed begaanbare locatie staan ca. 100 wilgen, zodat veel deelnemers daar kunnen werken aan het onderhoud van het landschap.

Tot dusver hebben zich drie scouting groepen aangemeld voor deelname: dat zou leiden tot een situatie, waarbij andere belangstellenden niet meer zouden kunnen deelnemen. Eén groep hebben we daarom in overleg node afgezegd. Bij de aanmeldingen gaat het tot nog toe om ca. 35 (in leeftijd variërende kinderen) en ca. 16 volwassenen, die deels voor hun begeleiding zorgen. Voor ca. 24 volwassenen en 5 kinderen resteert dan nog ruimte, om mee te doen. Het is positief, dat zoveel jeugdigen zich inzetten voor en genieten van de natuur.

Wij stellen het op prijs, als diverse werkgroepleden op deze dag ook hun bijdrage zouden willen leveren aan een goed verloop van de dag door een oogje in het zeil te houden, aanwijzingen te geven, waar nodig te helpen en vooral er voor iedereen een onvergetelijke dag van te maken. Geef zo mogelijk vóór begin volgende week in antwoord op deze mail bericht, of je van plan bent te komen. 

Graag tot volgende week zaterdag en met hartelijke groet,

Albert Smit     en     Thijs van der Velden
T 06 53 65 89 50     T 06 23 11 80 23 

Coördinatoren Werkgroep Landschapsonderhoud
IVN Zuidwest Veluwezoom 

Verzamelen: Benedendorpsweg tegenover garage Klaassen te Oosterbeek

Er wordt gewerkt van 9.30 uur tot 12.30 uur. Iedereen is welkom om mee te helpen, speciale vaardigheden zijn niet nodig. Minimumleeftijd 14 jaar, jonger in overleg en onder begeleiding.

Gereedschap, werkhandschoenen, koffie en thee worden verzorgd. Er is een aanvullende WA- en ongevallenverzekering. 
Op werkochtenden zijn we vanaf 8.00 uur mobiel bereikbaar: bijv. bij twijfel over doorgaan vanwege het weer, of als je de weg zoekt.

Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
tegenover garage Klaassen
Benedendorpsweg 121
6862 WE Oosterbeek
Nederland
Google Maps image