Zuidwest Veluwezoom
Landschap
Op
zaterdag09mrt201909:30

Knotten in de Jufferswaard te Heelsum

Let op andere locatie

Beste vrijwilligers,

Met het prachtige weer in de laatste week van februari hebben we de 23e met maar liefst 27 deelnemers (een record?) geknot bij stal 'Klein Vosdal'. Met hulp van zoveel handen zijn we op deze locatie weer helemaal 'bij met de werkzaamheden' en al om 12.30 uur is het gereedschap opgeruimd!

A.s. zaterdag knotten we dit werkseizoen voor de laatste keer > nu in het mooie natuurgebied Jufferswaard. We kunnen de takken hier bij de bomen op hopen verzamelen, waarna Staatsbosbeheer ze naar een n.t.b. plek laat afvoeren.

Bij grote deelname beperken we ons niet tot de grote rij wilgen parallel aan de provinciale weg en nemen we ook enkele flinke wilgen mee, die nabij de ingang van de Jufferswaard aan de Veerweg staan. In de pauze kunnen belangstellenden kennis nemen van de maatregelen, die waterschap Vallei en Veluwe getroffen heeft in de 'beverdam', om het waterpeil hogerop in de Heelsumse beek te reguleren.

Lees artikel in De Gelderlander

Beaver deceiver redt de beverdam van de sloop 
5 maart 2019 De beaver deceiver is het nieuwe wapen van het waterschap Vallei en Veluwe tegen de overlast die wordt veroorzaakt door de oprukkende bever. Bij Heelsum is onlangs de eerste geplaatst

https://www.gelderlander.nl/video/kanalen/degelderlander~c320/series/ver...

Zie ook artikel in Hoog & Laag "Knotwilgen in de knel door bevers"
http://hoogenlaag.nl/lokaal/knotwilgen-de-knel-door-bevers-291639

Verzamelen: 
entree de 'Noordberg' naar de Jufferswaard in Heelsum/Renkum; voor langzaam verkeer is hier een tunnel onder de N225 in de Fonteinallee. Voor gemotoriseerd verkeer zijn er sinds kort verkeerslichten op de kruising van de N225 en de Heidesteinlaan; tegenover de Heidesteinlaan voert een kleine weg parallel aan de N225 naar de entree. (n.b. let op de gaten in de weg). 

Iedereen is welkom om mee te helpen, speciale vaardigheden zijn niet nodig. Minimumleeftijd 14 jaar, jonger in overleg en onder begeleiding.
Gereedschap, werkhandschoenen, koffie en thee worden verzorgd. Er is een aanvullende WA- en ongevallenverzekering.

Op werkochtenden zijn we  vanaf 8.00 uur mobiel bereikbaar: bijv. bij twijfel over doorgaan vanwege het weer, of als je de weg zoekt.

Graag tot zaterdag en met hartelijke groet,

Albert Smit     en      Thijs van der Velden

T 06 53 65 89 50      T 06 23 11 80 23

 

 

Algemene informatie

zaterdag 9 maart 2019 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
toegang “de Noordberg”; bij tunnel Fonteinallee / Rijksweg N225
Fonteinallee
6871 Renkum
Nederland
Google Maps image