Zuidwest Veluwezoom
Landschap
Op
zaterdag14dec201909:30

Knotten bij stal 'Klein Vosdal' in het Heelsums beekdal

Klein VosdalT 06 53 65 89 50      T 06 23 11 80 23

Coördinatoren Werkgroep Landschapsonderhoud IVN Zuidwest Veluwezoom

Klein Vosdal

Beste vrijwilligers,

Twee weken geleden is er met een grote groep hard gewerkt in de Rosandepolder.  Nadat er al 3 containers met wilgentakken waren gevuld, zijn er daarna nog 2 bijgekomen met de takken, die er eerder niet meer in pasten. Uiteindelijk zijn er zo 22 vrijwilligers actief geweest voor het onderhoud van het landschap,en natuurlijk ook voor het winterse 'bijvoer' voor de dieren van Burgers' Zoo. In de bijlage enkele beelden van de sfeervolle werkochtend.

Aanstaande zaterdag gaan we bij stal 'Klein Vosdal' in het Heelsums Beekdal aan de gang. Volgens de stalhouder is de waterhuishouding op de locatie sterk verbeterd, sinds het waterschap de beverdam in de Jufferswaard heeft voorzien van een afvoerpijp om de bevers te misleiden. De weiden zijn daardoor beter begaanbaar. Daarbij blijven we natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid neerslag, die voorafgaand en tijdens de ochtend valt.

Volgens de voorspellingen is er zaterdag kans op buien en staat er een flinke wind. Bij een temperatuur van 7 graden zal de gevoelstemperatuur beduidend lager liggen. Zorg daarom voor goede kleding en schoeisel. Graag tot zaterdag ! 

Met hartelijke groet,

Albert Smit     en      Thijs van der Velden
 
T 06 53 65 89 50      T 06 23 11 80 23      

Verzamelen: Benedendorpsweg tegenover garage Klaassen te Oosterbeek

Er wordt gewerkt van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Iedereen is welkom om mee te helpen, speciale vaardigheden zijn niet nodig. Minimumleeftijd 14 jaar, jonger in overleg en onder begeleiding.

Gereedschap, werkhandschoenen, koffie en thee worden verzorgd. Er is een aanvullende WA- en ongevallenverzekering. Op werkochtenden zijn we vanaf 8.00 uur mobiel bereikbaar: bijv. bij twijfel over doorgaan vanwege het weer, of als je de weg zoekt.

 

 

Algemene informatie

zaterdag 14 december 2019 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
Stal Klein Vosdal
Koninginnelaan 43
6866 NL Heelsum
Nederland
Google Maps image