Reptielen op het Hijkerveld

Op 8 maart heeft Dick van Dorp, vrijwilliger bij het Drentse Landschap een lezing gegeven over het bijzondere natuurgebied het Hijkerveld ten zuidwesten van Assen. De lezing stond in het teken van de reptielen in het gebied en in het bijzonder de adders. Maar daarnaast heeft Dick ook zo ongeveer het gehele natuurspectrum van het gebied de revue laten passeren. We zijn dus erg benieuwd geworden.

Op zondag 24 september hebben we de gelegenheid om het gebied te verkennen en met een beetje geluk komen we ook adders en andere reptielen tegen. De excursie start wel vroeg in de morgen omdat we ’s morgens vroeg de meeste kans hebben de adders te zien. Bij een opkomend zonnetje mogen ze graag zonnebaden langs de rand van de paden.

We verzamelen om 9.15 uur bij de schaapskooi op het Hijkerveld. De schaapskooi is te bereiken via het dorp Hijken, waar we de weg Noordkamp opgaan en de 1e weg rechts naar de schaapskooi nemen. Op enige afstand voor de schaapskooi is een parkeerplaats langs deze toegangsweg.

Alleen voor leden.

Opgave en nadere informatie bij JanSiem Rus (jsrus2013@gmail.com) of Adri Akkerman (akkermanadri@gmail.com)

24 september 2023 - 09:15
Wanneer
zondag 24 september 2023 09:15
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina