Zuidlaren
(Zoog)dieren
Op
woensdag13mrt201920:00

“Wolf, wat ga je doen?”

door Aaldrik Pot

De titel van deze lezing lijkt een zin uit een sprookje, maar het is vooral een oprechte vraag van wolvenvolger Aaldrik Pot uit Norg die de terugkeer van de wolf in West-Europa met veel belangstelling volgt. Nederland wordt geregeld opgeschud door een wolf op verkenning en er lijken in Drenthe en op de Veluwe steeds vaker wolven voor langere tijd te blijven hangen. De vraag is dus niet meer óf de wolf naar Nederland komt, maar of hij ook echt vaste grond aan de voet krijgt.
 

Zijn er in het drukke Nederland voldoende rustige plekken voor een wolvenpaar om jongen groot te brengen? Is er voldoende voedsel? Hoe voorkomen we dat ze zich vooral richten op schapen en ander vee? Moeten we zelf ook vrezen voor de wolf? En zijn wij er eigenlijk wel klaar voor?
Deze actuele vragen komen tijdens de lezing van Aaldrik Pot zeker aan bod. Daarnaast zal hij in gaan op de ecologie van de wolf, zijn verspreiding en terugkeer in Europa en op de diverse mythes en legendes rondom dit fascinerende roofdier.

Algemene informatie

woensdag 13 maart 2019 - 20:00
De vraag is niet meer óf de wolf naar Nederland komt, maar of hij ook echt vaste grond aan de voet krijgt. Deze actuele vraag komt tijdens de lezing van Aaldrik Pot zeker aan bod. Daarnaast zal hij in gaan op de ecologie van de wolf, zijn verspreiding en terugkeer in Europa en op de diverse mythes en legendes rondom dit fascinerende roofdier
Locatie: 
De Ludinge
Ludinge 4,
9471 JD zuidlaren
Nederland
Google Maps image