Zuidlaren
Insecten
Op
woensdag11apr201820:00

Heel Drenthe zoemt

door Joop Verburg

Zonder insecten en vooral bijen zouden veel bloemen niet bestaan. De bloemrijke bermen, zoals wij die kennen, zijn er dankzij de insecten die voor de bestuiving van de meeste plantensoorten zorgen. Maar de achteruitgang van insecten en bijen, door o.a. het veelvuldig gebruik van landbouwgif is zorgwekkend met als gevolg dat de bestuiving van wilde planten en tal van gewassen in gevaar komt. Joop Verburg vertelt hoe belangrijk het is om wilde plantensoorten te koesteren en te helpen.
Ook boeren kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Willen we rijk bloeiende bermen dan moet er iets gebeuren met de insecten- en bijenwereld.
Joop Verburg is een groot natuurliefhebber en deskundig op het terrein van planten en insecten. In het project “Heel Drenthe zoemt” neemt hij een belangrijke plaats in. Tevens is hij voorzitter van de Natuurvereniging Zuidwolde.

Algemene informatie

woensdag 11 april 2018 - 20:00
Zonder insecten en vooral bijen zouden veel bloemen niet bestaan. Joop Verburg vertelt hoe belangrijk het is om wilde plantensoorten te koesteren en te helpen. Ook boeren kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Joop is een groot natuurliefhebber en deskundig op het terrein van planten en insecten. In het project “Heel Drenthe zoemt” neemt hij een belangrijke plaats in.
Locatie: 
De Ludinge
Ludinge 4,
9471 JD Zuidlaren
Nederland
Google Maps image