Zuidlaren
Insecten
Op
vrijdag07sep201820:30

Excursie Nachtvlinders in de Vlinder & Insectentuin

door Jan Menzinga en Wil Folkers

Nachtvlinders vormen een soorten- en kleurrijke vlindergroep, maar worden door hun nachtelijk optreden minder vaak gezien dan dagvlinders. Prachtige grote nachtvlinders met welluidende namen zijn bijvoorbeeld de Ligusterpijlstaart, Rood Weeskind, Avondrood en diverse Beervlinders. De grootste groepen onder de nachtvlinders zijn Spanners en Uilen. Maar er zijn ook tal van kleine nachtvlindertjes, soms nauwelijks groter dan een luciferskopje. Om nachtvlinders in het vizier te krijgen wordt gewoonlijk gebruik gemaakt van een sterke lamp, met daarachter een uitgespannen laken. Nachtvlinders komen op het UV- licht af en gaan neerstrijken op het laken.

Voordat we de vlinders “live” gaan bekijken, zal Jan een korte inleiding geven over het voorkomen en gedrag van nachtvlinders.

Algemene informatie

vrijdag 7 september 2018 - 20:30
Nachtvlinders vormen een soorten- en kleurrijke vlindergroep, maar worden door hun nachtelijk optreden minder vaak gezien dan dagvlinders. Om nachtvlinders in het vizier te krijgen wordt gewoonlijk gebruik gemaakt van een sterke lamp, met daarachter een uitgespannen laken. Nachtvlinders komen op het UV- licht af en gaan neerstrijken op het laken. Voordat we de vlinders “live” gaan bekijken, zal Jan een korte inleiding geven over het voorkomen en gedrag van nachtvlinders.
Locatie: 
Vlinder- en Insectentuin
achter zwembad Aqualaren
zuidlaren
Nederland
Google Maps image