Zuidlaren
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag13jul201910:00

Dagwandeltocht Zeegserloopje

Het Zeegserloopje is een bijzondere beek met een hoge natuurwaarde in het stroomgebied van de Drentsche Aa. Ten noorden van Zeegse stroomt het al kronkelend in de hoofdloop van de Drentse Aa, hier het Schipborgsche Diep geheten.

ZeegserloopjeVanaf de spoorlijn bij Tynaarlo tot aan het Schipborgsche Diep heeft de beek zijn natuurlijke loop behouden. Bij de instroming ligt het prachtige, orchideeënrijke  natuurgebied van de Wedbroeken. Ten zuidwesten van de spoorlijn is de beekloop als gevolg van ruilverkavelingswerkzaamheden in de jaren ’60 grotendeels recht getrokken. Hier heeft de beek ook een andere naam: Eischenbroeksche Loop. Enige tijd geleden heeft waterschap Hunze en Aa’s het natuurlijke karakter van de beek deels hersteld.

Het oorspronkelijke brongebied van de beek ligt ten noorden van Assen nabij het Noord-Willemskanaal.

 

De wandeling door het stroomgebied van het Zeegserloopje gaat over een afstand van 10 a 12 km en zal worden begeleid door natuurgidsen van IVN Zuidlaren. 

Om de wandeling logistiek mogelijk te maken zijn meerdere auto’s nodig. 

Start 9.00 uur bij de Dorpskerk te Zuidlaren.

Algemene informatie

zaterdag 13 juli 2019 - 09:00
De wandeling door het stroomgebied van het Zeegserloopje gaat over een afstand van 10 a 12 km en zal worden begeleid door natuurgidsen van IVN Zuidlaren.  Om de wandeling logistiek mogelijk te maken zijn meerdere auto’s nodig.  Start 9.00 uur bij de Dorpskerk te Zuidlaren. (Dus een uurtje eerder !)
Locatie: 
achter de Dorpskerk
De Millystraat
Zuidlaren
Nederland
Google Maps image