Zuidlaren
Biodiversiteit
Op
woensdag13feb201920:00

“Alle tuinen groen; operatie Steenbreek”

door Wout Veldstra

De lezing gaat over de zorg die er is ontstaan over de achteruitgang in de biodiversiteit door klimaatverandering. Dat deze achteruitgang grote gevolgen heeft zien we nu al bij onze flora, fauna, de vogelstand en de insectenwereld.

Operatie Steenbreek, opgericht in 2015 door ecologen en biologen, is uit zorg over de achteruitgang van de natuur in de bewoonde omgeving ontstaan. Vanaf het begin is participatie door burgers het belangrijkste instrument geweest; onze leefomgeving moet klimaatbestendig worden en daar kunnen we met z’n allen wat aan doen. Wachten op de overheid kan niet meer; die kiest voor een beperkte aanpak.
Project Steenbreek heeft instrumenten en informatie beschikbaar, waarmee lokale actie georganiseerd kan worden via de eigen vrijwilligers, de gemeente en de eigen inwoners. Wout Veldstra is voorzitter van Operatie Steenbreek en voormalig stadsecoloog van Groningen

Algemene informatie

woensdag 13 februari 2019 - 20:00
De lezing gaat over de zorg die er is ontstaan over de achteruitgang in de biodiversiteit door klimaatverandering. Operatie Steenbreek, opgericht in 2015 door ecologen en biologen, is uit zorg over de achteruitgang van de natuur in de bewoonde omgeving ontstaan. Wout Veldstra is voorzitter van Operatie Steenbreek en voormalig stadsecoloog van Groningen.
Locatie: 
De Ludinge
Ludinge 4,
9471 JD zuidlaren
Nederland
Google Maps image