Natuurwerkdag Amerikaanse Vogelkers op Middenduin!

Aan de slag voor Rondbladig Wintergroen in Middenduin!
Aan de slag voor Rondbladig Wintergroen in Middenduin!
Leef je uit in de natuur! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer een natuurwerkdag vrijdag 3 november en zaterdag 4 november in natuurgebied Middenduin; een van de vele locaties voor de landelijke Natuurwerkdag. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!

Samenwerken aan onderhoud van natuur en landschap. Elk jaar op de 1e vrijdag/zaterdag van november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. Vorig jaar deed een aantal van 15.000 Nederlanders mee op ruim 400 locaties in heel Nederland met deze grote opknapbeurt voor natuur en landschap. In ruim tien jaar is dé Natuurwerkdag uitgegroeid tot een grote bijzondere natuurwerkdag in de Nederland.

Middenduin kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duin. En dankt zijn naam aan het gehuchtje Middenduin, dat van 1722 tot 1807 aan het eind van de Zanderijvaart heeft gelegen, daar waar nu nog de duinboerderij aan de Zeeweg ligt. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan natuurbehoud in Middenduin kunnen gewoon komen.

Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats van restaurant Kraantje Lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen, lunch en neem je eigen koffie/thee mee. Ervaring is niet vereist. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie! Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 of marcmargriet@hetnet.nl . Aanmelden graag via de email.

Waar
Middenduin, ingang Kraantje Lek
Duinlustweg 22
Overveen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Marc van Schie

Zuid-Kennemerland

Ontdek meer over

Deel deze pagina