Lekker hooien op Leyduin!

Een leuke uitdaging voor iedere natuurliefhebber! Het IVN organiseert samen met Landschap Noord-Holland vrijdag 4 augustus een werkdag Hooien op Leyduin. Dit hooien is nodig om de natuur- en recreatiewaarde van dit prachtige landgoed verder te vergroten. Het IVN gaat op deze werkdag met een groep enthousiaste natuurliefhebbers een dag actief buiten aan de slag in de gezonde buitenlucht. Met deelnemers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken voor de natuur. Doet u mee? U bent van harte welkom!

Deelnemers aan deze werkdag gaan hooien op diverse open plekken in het bos; dit is nodig om het bos op een aantal plaatsen te gaan verschralen. Door het verschralen/hooien nemen bijzondere planten toe waaronder soorten als Klein Tasjeskruid. En we gaan op een aantal plekken langs het pad Adelaarsvaren weghalen om zo het pad beter begaanbaar te houden. Onder de noemer Leyduin vallen de buitenplaatsen Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin.

Landschappelijk gezien zijn er ook op deze buitenplaatsen een paar aardige verrassingen te beleven. Op Oud-Woestduin is een voormalige paardenrenbaan; een groot aantal elementen hiervan zijn nog steeds zichtbaar in het landschap! In de richting van Vinkenduin is een open plek met alleenstaande bomen, die heel bijzonder van sfeer is. Je kunt er midden op de dag reeën ontmoeten. Er zijn stukken waar de adelaarsvarens manshoog staan.

Verzamelen is om 9.30 uur op de parkeerplaats Kakeleye van landgoed Leyduin. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Deelnemers wordt gevraagd om zelf voor werkkleding, laarzen en eigen koffie/thee/lunch mee te brengen. Wel wordt gezorgd voor gereedschap, begeleiding, extra koffie/thee, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Bel of mail met Marc van Schie, 06-22575748 voor meer informatie. Aanmelden kan via marcmargriet@hetnet.nl We maken er een mooie dag van!

04 augustus 2023 - 09:30
Wanneer
vrijdag 04 augustus 2023
09:30 tot 14:00
Waar
Landgoed Leyduin
Manpadslaan 1
Heemstede
06-22575748 Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Marc van Schie

Zuid-Kennemerland

Ontdek meer over

Deel deze pagina