Fietsroute over de Geniedijk

De Geniedijk is de groene ruggengraat van Haarlemmermeer. De dijk is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en is gebouwd tussen 1888 en 1903. De dijk begint in het westen bij Fort Vijfhuizen en loopt via Fort Hoofddorp naar Fort bij Aalsmeerderbrug.
Het pad waarover we langs de Geniedijk fietsen wordt ook het Liniepad genoemd. Het biedt groei- en broedgelegenheid aan vele verschillende planten, vogels en kleine zoogdieren. De Geniedijk is een belangrijke trekroute door Haarlemmermeer voor dieren zoals de ijsvogel, vos, bunzing, vlinder en vleermuis.
De fietsroute is gemaakt voor de IVN Routes-app en deze zondag wordt de excursie begeleid door de IVN-gidsen die de route voor de app hebben gemaakt en ingesproken. Je kunt nu deze prachtige tocht op de fiets beleven, zonder telefoon en met live uitgesproken informatie. We fietsen heen richting Aalsmeer en komen terug bij Fort Vijfhuizen, bij elkaar ongeveer 20 km.

Vertrek: Gemaal Koning Willem 1, aan de ringvaart nabij fort Vijfhuizen

Kom met de eigen fiets of ov-fiets naar het startpunt of neem een eigen fiets mee op de fietsdrager. Er is beperkte parkeergelegenheid voor auto’s.

Graag vooraf aanmelden met naam en telefoonnummer via ivnhaarlemmermeer@gmail.com.

25 juni 2023 - 11:00
Wanneer
zondag 25 juni 2023 11:00
Waar
Gemaal Koning Willem 1 – Vijfhuizen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina