Aan de slag met de Reuzen Berenklauw!

Het IVN Zuid-Kennemerland gaat i.s.m. Spaarnelanden zaterdag 3 juni de strijd aan met de Reuzen Berenklauw in Haarlem. Elke hulp is welkom! In Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk. Maar we hebben een probleem. En dat is de Reuzenberenklauw. Op verschillende plekken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen.

Net als vorige keren gaan deelnemers aan deze werkdag de Reuzen Berenklauw te lijf met steekschoppen. We steken de bereklauw uit, de wortels gaan in een afval/puntzak, het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we allemaal om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Vind je het leuk om mee te doen, dan ben je van harte welkom! We gaan verder waar we de vorige keer gestopt zijn. Heb je tijd en zin, dan ben je van hart welkom!

Neem eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. We werken tot ong. 14.00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek beschermende kleding aan; een lange broek en een T-shirt/werkblouse met lange mouwen. Ervaring is niet noodzakelijk.

We verzamelen om 8.00 uur op de werkplek waar we eerder gewerkt hebben. Of je komt naar de ingang volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan; auto parkeren aan de overkant bij de sportvelden. Omdat het een warme dag belooft te worden starten we om 8.00  uur. Aanmelden graag via reageren op deze mail. We maken er een mooie dag van! Als je met de trein komt, haal ik je op van station Haarlem-Spaarnwoude. Tot zaterdag!

  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 25
  • Aanmelden verplicht: Ja

Marc van Schie

Zuid-Kennemerland

Ontdek meer over

Deel deze pagina