1e Zomers werkdag op Middenduin!

Natuur moet je onderhouden; de handen uit de mouwen steken. Daarom organiseert het IVN Zuid-Kennemerland samen met Staatsbosbeheer zaterdag 1 juli een leuke zomerse werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!

Deelnemers gaan Amerikaanse vogelkers uittrekken omdat daar zeldzame plantjes staan. Verderop gaan deelnemers vogelkers wegknippen om het gebied meer open te maken. Iedereen kan aan de slag! Het is de 1e (werk)dag dat we weer met de Vogelkers aan de slag mogen. Wij hebben er weer zin in!

Dit vrijwilligerswerk wordt gedaan om de natuur in Middenduin nog mooier te maken. Middenduin is een afwisselend gebied met bos, open duin, steile boshellingen en cultuurlandschap. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie en is mede daarom een prachtig wandelgebied. Het uitkijkpunt De Kamperberg werd in 1803 gebruikt door het Napoleontische leger. Daarnaast bevindt zich in het gebied een ijskelder waar vroeger stukken ijs werden opgeslagen voor de bewoners van Landgoed Duinlust. Hierin slapen en overwinteren tegenwoordig vleermuizen.

Iedereen die mee wil doen is van harte welkom! Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai bij de koffie. Ervaring is niet vereist. Aanmelden aanbevolen! Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur bij restaurant Kraantje lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot ongeveer 15.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22 5757 48. Informatie op www.ivn.nl/zk en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl. We maken er een mooie dag van!

01 juli 2023 - 09:30
Wanneer
zaterdag 01 juli 2023
09:30 tot 14:30
Waar
Middenduin, ingang Kraantje Lek
Duinlustweg 22
Overveen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 30
  • Aanmelden verplicht: Ja

Marc van Schie

Zuid-Kennemerland

Ontdek meer over

Deel deze pagina