Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag08aug202009:30

Zomerse werkdag in Middenduin! Gaat niet door; te warm!

Natuur moet je onderhouden; de handen uit de mouwen steken. Daarom organiseert het IVN Zuid-Kennemerland samen met Staatsbosbeheer zaterdag 8 augustus een leuke zomerse werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen. En het is de eerste werkdag van het nieuwe seizoen.

Middenduin pauze

Deelnemers gaan in een duinpan Amerikaanse vogelkers weghalen (stevig werk) omdat daar zeldzame plantjes staan. Verderop gaan deelnemers abelen en esdoorns wegknippen om het gebied meer open te maken en het wandelpad begaanbaar te houden (rustig werk). Wie wil mag een andere duinpan vrijmaken - zagen /knippen - van meidoorns (minder zwaar). Kortom iedereen kan aan de slag!

Iedereen die mee wil doen is van harte welkom Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. De organisatie zorgt voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en vlaai bij de koffie. Verzamelen om 9.30 uur bij restaurant Kraantje lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot ongeveer 15.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22 5757 48. Informatie op www.ivn.nl/zk en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl

Algemene informatie

zaterdag 8 augustus 2020 - 09:30
Locatie: 
Duinlustweg 22
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image