Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag06aug202208:00

Zomerse werkdag in Middenduin

Zagen en knippen op Middenduin

Een zomerse werkdag is in aantocht. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 6 augustus samen met Staatsbosbeheer een leuke werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Samen werken aan onderhoud van natuur en landschap. Onze hulp is hard nodig om Middenduin in stand te houden!

Om Middenduin weer een beetje mooier te maken gaan we in een duinpan Amerikaanse vogelkers weghalen omdat daar zeldzame plantjes staan. Verder kleine abelen uitsteken/knippen om dichtgroeien te voorkomen. En het uitzichtheuvel vrijmaken van opslag van kleine boompjes. Kortom; veel te doen! En werkdag met licht en minder lichte werkzaamheden. Dus een werkdag met vele mogelijkheden om er een prachtige dag van te maken!

Middenduin is een afwisselend gebied met bos, open duin, steile boshellingen en cultuurlandschap. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie en is mede daarom een interessant wandelgebied. Het uitkijkpunt De Kamperberg bijvoorbeeld, werd in 1803 gebruikt door het Napoleontische leger. Daarnaast bevindt zich in het gebied een ijskelder waar vroeger stukken ijs werden opgeslagen voor de bewoners van Landgoed Duinlust. Hierin slapen en overwinteren tegenwoordig vleermuizen.

Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. Voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd. Ervaring is niet vereist. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden aanbevolen! Verzamelen voor deze werkdag op zaterdag 28 augustus is om 8.00 uur bij de hoofdingang Middenduin aan de Zanderijvaart, Duinlustweg, Overveen. We beginnen vroeg vanwege het zomerse weer! De werkdag duurt tot ongeveer 13.00 uur. Info en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl.  We maken er een mooie dag van! 

 

Algemene informatie

maandag 13 juni 2022 - 21:06
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image