Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag06aug202209:30

Zomerse werkdag Amerikaanse Vogelkers in Middenduin

Knippen en trekken op Middenduin

Een bijzondere zomerse werkdag is in aantocht! Het IVN organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer zaterdag 6 augustus een leuke werkdag ‘Amerikaanse vogelkers’. Een mooie klus waarbij echt vele handen welkom zijn. Deze vogelkers vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. Wij gaan op deze werkdag gaan Amerikaanse vogelkers uitsteken/uitrekken/bessen afknippen!

Deze struik woekert in het gebied. We krijgen door het weghalen weer een mooi duingebied; goed voor de duinviooltjes en duinhagedissen.  Middenduin is een prachtig duingebied en kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duin. Middenduin dankt zijn naam aan het gehuchtje Middenduin, dat van 1722 tot 1807 aan het eind van de Zanderijvaart heeft gelegen, daar waar nu nog de duinboerderij aan de Zeeweg ligt.

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur te werken en willen bijdragen aan natuurbehoud kunnen gewoon komen. Dus vele handen zijn welkom, dus kom als je wilt/kunt. We maken er samen een mooie dag van! We werken in het bos; dus lekker in de schaduw. Ervaring is niet vereist. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee.

Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, extra koffie, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie...Verzamelen is om 9.30 uur op de parkeerplaats van Kraantje Lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot 14.30 uur. Het belooft een leuke en gezellige werkdag te worden. Informatie en aanmelden bij Marc van Schie, 06-22575748. We maken er een nuttige en mooie dag van!

Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl

 

Algemene informatie

maandag 13 juni 2022 - 21:06
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image