Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
vrijdag29jan202109:00

Zagen voor de Blauwborst!

Leuke werkdag in Haarlem-Schalkwijk

De natuur in Schalkwijk - Haarlem kent vele juweeltjes! In alle rust zijn in Schalkwijk langs de randen een aantal parken uitgegroeid tot bijzondere natuurgebieden. Zo heb je Poelbroekpark en de Meerwijkplas met zijn vele bijzondere vogels (blauwborst en roerdomp) en wilde orchideeën. Ook in het Poelpolderbos ooit aangelegd als wandelbos voor de bewoners van Schalkwijk is ondertussen mooie natuur ontstaan. Het Poelpolderbos ligt ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan en de ringvaart Haarlemmermeerpolder.  

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert vrijdag 29 januari samen met Spaarnelanden een leuke kleine werkdag (met max. 3 personen) wilgenbosjes zagen in de bocht van de Zuidtangent en langs de Ringvaart. Het zagen langs de Ringvaart doen we om het aldaar rietland beter tot zijn recht te laten komen en zo de omstandigheden voor riet- en moerasplanten en vogels kunnen verbeteren. Het knippen en zagen langs de Zuidtangent doen we voor de alhier broedende blauwborst en de vlinders; als we niets doen zal de vlinderweide alhier dichtgroeien en zullen de soorten vlinders, insecten en vogels verdwijnen…

zuid-tangent2

Wij nodigen graag ‘nijvere’ werkers uit voor een dag lekker actief buiten in de gezonde buitenlucht. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom! We verzamelen om 9.00 uur bij de wilgenbosjes aan de Fridhjof Nansenstraat of de Lutulistraat (zie kaartje). De werkdag duurt tot 14.00 uur.

Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Voor meer informatie moet u zijn bij Marc van Schie, 06-22575748. Wil je meedoen, meldt je dan aan via marcmarcmargriet@hetnet.nl. Ervaring is niet vereist! Het belooft zeker een leuke en gezellige werkdag te worden.

 

Algemene informatie

maandag 18 januari 2021 - 14:55
Locatie: 
Duitslandlaan 80
2034 BD
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image