Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
vrijdag19feb202109:30

Zagen op Leyduin

een dag lekker buiten werken in de natuur!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland vrijdag 13 februari een leuke werkdag op landgoed Leyduin in Heemstede. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns zagen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!

leyduin

Onder de noemen Leyduin vallen ook de Landgoederen Vinkenduin en Oud-Woestduin. Op Oud-Woestduin is de voormalige paardenrenbaan. In de richting van Vinkenduin is een open plek met alleenstaande bomen, die heel bijzonder van sfeer is. 

We gaan aan de slag met het verwijderen van opschot van esdoorn met takkenscharen en zagen. Zo zorgen we ervoor dat boomsoorten als eiken meer ruimte krijgen. Om de natuurwaarde van Leyduin verder te vergroten helpen wij mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur aan de slag te gaan zijn van harte welkom! 

Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie!
Verzamelen voor deze leuke werkdag is om 9.00 uur op de parkeerplaats Kakelye, Manpadlaan 1, Heemstede. De werkdag duurt tot 14.00 uur.

Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via ivnzk.natuurwerk@gmail.com. We maken er een leuke dag van!

 

Algemene informatie

dinsdag 8 december 2020 - 15:31