Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag18dec202109:30

Zagen op de Overplaats

Aanmelden helaas niet meer mogelijk! Vol!

Natuurliefhebber die het leuk vinden om de natuur een handje te helpen zijn van harte welkom. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Landschap Noord-Holland zaterdag 18 december een leuke werkdag in natuurgebied De Overplaats  in Heemstede. 

Margot

De Overplaats is een deel van het landgoed De Hartenkamp, waar ooit de beroemde geleerde Linnaeus planten bestudeerde. Het ligt op een strandwal met gazons en opvallend veel hoogteverschillen. De bomen zijn er oud en eerbiedwaardig.

De Hartenkamp was ooit een van de mooiste buitenplaatsen van het land. Vanaf het huis gezien, aan de overkant van de Herenweg, ligt het gebied dat we nu weer Overplaats noemen. Het is een interessant loofbos rond een fraaie vijver. In het voorjaar valt er volop te genieten van bloeiende stinsenplanten en in het najaar groeien er veel paddenstoelen. Het is er rijk aan vogels. Regelmatig laat de zeldzame appelvink zich hier zien.

appelvink

Hier op de Overplaats gaan we weer een deel van het oude hakhoutbos afzetten. En we gaan takkenrillen maken. Broedvogels, paddenstoelen, mossen en de stinsepnlanten hebben daar baat bij. Dit afzagen van voornamelijk esdoorn is nodig om de natuurwaarde te vergroten en de oorspronkelijke flora weer een kans te geven.

Ervaring is niet vereist. De werkdag is 9.30 tot 14.30 uur. We verzamelen om 9.30 uur op de kleine parkeerplaats aan de Prinsesselaan. Zorg zelf voor werkkleding, lunch,  laarzen en neem je eigen koffie/thee lunch mee. Voor gereedschap, handschoenen en begeleiding wordt gezorgd en voor een lekkere vlaai bij de koffie! Informatie en aanmelden bij Marc van Schie 06-22 5757 48 of via marcmargriet@hetnet.nl.     

 

Algemene informatie

zaterdag 18 december 2021 - 09:30
Locatie: 
Overplaats
Prinsesselaan
heemstede
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image