Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
vrijdag30dec202209:30

Zagen en knippen in Schalkwijk!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert met Oudjaar een leuke werkdag wilgenbosjes zagen in de bocht van de Zuidtangent.  Het knippen en zagen langs de Zuidtangent doen we voor de vlinders. Als we niets doen zal de vlinderweide alhier dichtgroeien en zullen de soorten vlinders en insecten verdwijnen…Samen de handen uit de mouwen voor de natuur. Een leuk begin van Oud en Nieuw!

De natuur in Schalkwijk - Haarlem kent vele juweeltjes! In alle rust zijn in Schalkwijk langs de randen een aantal parken uitgegroeid tot bijzondere natuurgebieden. Zo heb je Poelbroekpark en de Meerwijkplas met zijn vele bijzondere vogels (blauwborst en roerdomp) en wilde orchideeën. Ook in het Poelpolderbos ooit aangelegd als wandelbos voor de bewoners van Schalkwijk is ondertussen mooie natuur ontstaan. Het Poelpolderbos ligt ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan en de ringvaart Haarlemmermeerpolder.  

meerwijk4

 

Wij nodigen graag ‘nijvere’ werkers uit voor een dag lekker actief buiten in de gezonde buitenlucht. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom! We verzamelen om 9.30 uur bij de wilgenbosjes aan de Fridhjof Nansenstraat (Meerwijk). De werkdag duurt tot 13.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Voor meer informatie moet u zijn bij Marc van Schie, 06-22575748. Wil je meedoen, meldt je dan aan via marcmarcmargriet@hetnet.nl. Ervaring is niet vereist! Het belooft zeker een leuke en gezellige werkdag te worden.

 

 

Algemene informatie

vrijdag 31 december 2021 - 09:00
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image