Zuid-Kennemerland
Natuur
Vanaf
donderdag22okt202012:00

Werken voor orchideen in Zuid-Limburg

een leuk natuurkamp voor...iedereen!

Zagen en knippen in de houtwallen op de Zuid-Limburgse hellingen om bijzondere orchideeën terug te krijgen. IVN Zuid-Kennemerland organiseert donderdag 22 t/m zondag 25 oktober een leuk lang weekend werken in de natuur in Zuid-Limburg; leuke mix van lekker werken in de Limburgse natuur en gezelligheid! We gaan aan de slag in natuurgebieden o.a. De Dolsberg (Wijlre) en in het Eyserbos (Eys).  Nadat Staatsbosbeheer een paar jaar geleden houtopstanden had uitgedund en verwijderd werden weer bijzondere orchideeën gevonden waaronder het Bleke Bosvogeltje.

Deelnemers aan dit weekend in Limburg verblijven in een sfeervolle groepsherberg met ruimte voor in totaal 30 personen in St.Geertruid.   Donderdagmiddag, vrijdag en de zaterdag wordt in de natuur gewerkt maar er is nog voldoende tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Deelnemers komen uit heel Nederland en van diverse IVN-afdelingen. Wie in de buurt woont kan/mag ook meewerken zonder overnachting! 

limburg vlaaien 1

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan en een bijdrage willen leveren om nog meer ruimte te geven aan bijzondere orchideeën als het Soldaatje zijn van harte welkom! Limburgs landschap en Staatsbosbeheer zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, soep en vlaai bij de koffie! IVN afdeling Heuvelland verzorgt zondagochtend een mooie natuurwandeling in de omgeving. Kosten zijn ong. 70 incl overnachtingen en eten.

Meer Info en aanmelen bij Marc van Schie.  

Algemene informatie

donderdag 12 maart 2020 - 12:15
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image