Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag24okt202009:30

Werkdag Eindenhout

Werkdag gaat wel door in aangepaste vorm; max 4 personen. Aanmelden mogelijk!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 24 oktober een extra werkdag in het vogelbosje Eindenhout. Een ruim tweehonderd jaar oud bijzonder landgoed gelegen tussen de Haarlemmerhout en de Leidsevaart in Haarlem.

Eindenhout herbergt veel bijzonderheden; meer dan 140 soorten planten waarvan een tiental uniek voor Haarlem. De essen en de elzen blijken na onderzoek een leeftijd te hebben van 200 jaar! En de broedvogelbevolking vertoont overeenkomsten met rivierbegeleidend ooibos uit Midden-Europa.

Deze werkdag is een vervolg op de werkdag van een maand geleden. We gaan verder met het zagen van de esdoorns langs de waterkant. En we gaan braamstruiken snoeien/uitsteken en de Japanse duizendknoop uitsteken. Dit snoeien en uitsteken is nodig om het hakhout beter tot zijn recht te laten komen. Anders wordt alles overwoekerd en komen de bijzondere planten die hier voorkomen in de knel. Ook gaan we bezig met de eeuwenoude zichtas in de richting van de duinen om deze weer in orde te maken.

eindenhout

Al dit werk is nodig om Eindehout weer een waar toevluchtsoord voor vogels en planten te laten zijn. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan de natuur en met een groep enthousiaste mensen in de frisse buitenlucht aan de slag willen gaan, zijn hard nodig.

Aanvang 9.30 uur op de parkeerplaats naast de middelbare school Sancta Maria aan de Van Limburg Stirumstraat. De werkdag duurt tot 13.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding en -laarzen, koffie/thee en lunchpakket. Meer informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 of via marcmargriet@hetnet.nl.  Aanmelden graag via de email.

Eindenhout

Algemene informatie

zondag 11 oktober 2020 - 11:57
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image