Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag05nov202209:30

Werkdag Amerikaanse Vogelkers Middenduin

Het jaarlijkse natuuronderhoud in Middenduin!

De Natuurwerkdag: opknapbeurt op Middenduin

Een bijzondere werkdag is in aantocht! Het IVN organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer zaterdag 5 november een leuke werkdag ‘Amerikaanse vogelkers zagen’. Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn. Deze vogelkers vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. Middenduin is een van de vele locaties voor de landelijke Natuurwerkdag. Elk jaar op de 1e zaterdag van november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. In heel Nederland worden op honderden plaatsen de handen uit de mouwen gestoken in de natuur. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen. Samen werken aan natuur en landschap!  

Deelnemers aan deze werkdag gaan Amerikaanse vogelkers zagen/uitsteken/uitrekken. Deze struik woekert in het gebied. We krijgen door het weghalen weer een mooi duingebied; goed voor de duinviooltjes en duinhagedissen.  Middenduin is een prachtig duingebied en kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duin. Middenduin dankt zijn naam aan het gehuchtje Middenduin, dat van 1722 tot 1807 aan het eind van de Zanderijvaart heeft gelegen, daar waar nu nog de duinboerderij aan de Zeeweg ligt.

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur te werken en willen bijdragen aan natuurbehoud kunnen gewoon komen. Ervaring is niet vereist. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, extra koffie, werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie...Verzamelen is om 9.30 uur op de parkeerplaats van Kraantje Lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot 14.30 uur. Het belooft een leuke en gezellige werkdag te worden. Informatie en aanmelden bij Marc van Schie, 06-22575748 of kijk op www.natuurwerkdag.nl  

We maken er een nuttige en mooie dag van!

Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl

Algemene informatie

zaterdag 6 november 2021 - 09:30
Locatie: 
Duitslandlaan
2034 BD Haarlem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image