Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Vanaf
vrijdag28aug202012:00

Weekend werken in Midden-Limburg! Gaat niet door ivm verhoogd Corona-problemen!

IVN-natuurkamp voor volwassenen...(vrij 28 t/m zon 30 aug)

Op het eind van de zomervakantie, lange zomeravonden, lekker zittend bij het kampvuur met een wijntje/biertje! Wat wil je nog meer? Kom een weekend lekker en gezellig  werken in een mooi natuurgebied van Limburgs Landschap nabij Linne. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom! IVN Zuid-Kennemerland organiseert geregeld een werkweekend op bijzondere locaties  in Nederland. Dit jaar organiseert het IVN ZK van vrij. 28 t/m zondag 30 augustus een leuk weekend werken in de natuur in het mooie natuurgebied Linnerheide van het Limburgs Landschap te Sint Odiliënberg in de buurt van Roermond. We overnachten op een leuke bescheiden natuurkamping tegenover Linnerheide…Wie in de buurt woont en mee wilt helpen met dit bijzondere natuurwerk (maar gewoon thuis wilt eten en slapen) is ook van harte welkom!    

 

Linnerheide1

Deelnemers aan dit weekend gaan Amerikaanse eiken zagen om zonplekken te maken voor de zeldzame Kleine ijsvogelvlinder. Op de eerste activiteit aldaar vorig jaar zat hij gelijk op zo'n open plek. Er is te weinig variatie in dit bos; geen beheer zou verlies betekenen van deze mooie soort. Dit natuurwerken hier is heel hard nodig! Natuurliefhebbers die het leuk vinden een handje te helpen zijn van harte welkom! Samen werken aan natuur en landschap! Natuurlijk houden wij ons op de camping en bij het natuurwerken aan de 1,5 m. richtlijn.

Linnerheide2

Deelnemers overnachten op minicamping OSSA Basecamp naast Linner Heide in eigen tent/caravan of camper. De kosten voor dit weekend zijn laag; twee keer overnachten (tent) incl. avondeten is 35 euro. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Zorg zelf voor een tent, werkkleding en de eigen spullen. Natuurlijk is er een s’ avonds een spetterend kampvuur. Het IKL en Limburgs Landschap zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen, vlaai bij de koffie én soep. In totaal zijn er nu 23 deelnemers. Nogmaals wie in de buurt woont en overdag wilt meedoen en is ook van harte welkom! Leeftijd maakt niet uit!

 

ossa1

Wie mee wil is van harte welkom! Meerijden vanuit Haarlem/Amsterdam is mogelijk. Wie met de trein gaat naar Roermond wordt daar opgehaald. Wij vertrekken vrijdagochtend rond 9.00 uur uit Haarlem en zijn rond 11.00 uur op de camping. We gaan aan de slag vrijdagmiddag, zaterdag en zondagochtend (?). Zondagmiddag een mooie natuurwandeling even verderop in het prachtige natuurgebied De Meinweg tegen de Duitse grens aan. Zondagnamiddag weer huiswaarts! Ik hoop op dezelfde gezelligheid en leuke dagen als op Texel, Vogeleilanden/Kampereiland en Zuid-Limburg. Leuke mix van lekker werken in de natuur, lekker wandelen en gezelligheid!  Aanmelden en informatie via marcmargriet@hetnet.nl of bij Marc van Schie 06-22575748. We maken een mooi weekend van!

 

Algemene informatie

dinsdag 28 juli 2020 - 12:00
Locatie: 
Linnerheide
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image