Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag04jun202208:00

Strijd tegen de Reuzen Berenklauw!

een leuke IVN-werkdag

In Schalkwijk ten zuiden van de volktuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk.  Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert regelmatig werkdagen in dit Haarlemse Poelpolderbos om de natuurwaarde te vergroten. Zo zijn wij begonnen met het opnieuw uitvoeren van het hakhoutbeheer. Een deel van het bos gaan wij omvormen van hoog bos naar hakhout; dat betekend meer open structuren en ruimte en licht voor planten op de bodem, meer ruimte voor vogels. 

bereklauw

Maar we hebben een probleem. En dat is de Reuzenberenklauw. Op verschillende plekken waar wij werken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen. Om de reuzenberenklauw weg te halen gaan wij aan de slag.

Zaterdag 4 juni gaan wij de Reuzen Berenklauw te lijf met steekschoppen. We steken de RB uit, de wortels gaan in een afval/puinzak,  het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we allemaal om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Men heeft elders al goede ervaringen om zo de berenklauw onder controle te krijgen en verder te zorgen dat ie niet meer terugkomt. We werken in kleine groepjes op meerdere locaties tegelijk  i.v.m. corona.   

kaartje poelpoldervreugd

Verzamelen om 8.00 uur bij de ingang van volkstuincomplex Poelpoldervreugde aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg. Neem eigen koffie/thee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. We werken tot ong. 13.00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek een lange broek aan en iets dat je armen bedekt bv t-shirt/werkblouse met lange mouwen. Wie zin heeft om mee te doen is van harte welkom! Ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Aanmelden graag via beantwoorden van deze mail. We maken er een nuttige en mooie dag van! Met vriendelijke groet,

Marc van Schie IVN Zuid-Kennemerland 06-22 5757 48

 

Algemene informatie

woensdag 19 mei 2021 - 21:18
Locatie: 
Poelbroekbos
Duitslandlaan
2034 BD Haarlem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image