Zuid-Kennemerland
Bloemen & Planten
Op
zondag14apr201912:00

Stinsenplantendag in de Heimanshof

‘Explosie’ van stinsenplanten in De Heimanshof

Op zondag 14 april slaan de IVN werkgroep Haarlemmermeer en de Heimanshof de handen ineen om bewoners van Haarlemmermeer te laten zien wat  stinsenplanten zijn. Er zijn vele prachtige variatie van deze voorjaarsbloeiers te zien in De Heimanshof. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er presentaties, excursies en kinderactiviteiten zoals een speurtocht en het maken van een ‘zaadbom’. De tuin sluit om 17.00 uur.

Stinsenplanten in Haarlemmermeer? Ja!

Als je aan stinsenplanten denkt komt Haarlemmermeer niet direct in de gedachten. Toch hebben we een plek in de polder waar dankzij het werk van vele vrijwilligers heel veel fraaie voorbeelden van deze planten bloeien; namelijk de Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan 1-7 in Hoofddorp. De stinsenplanten zijn de afgelopen weken door het vroege warme weer explosief uit de grond geschoten!

Meer biodiversiteit, help jij een handje?

En er is die dag meer. Veel groene organisaties in Haarlemmermeer hebben zich verenigd in het platform Groen Haarlemmermeer.  Ondersteund door NMCX Centrum voor Duurzaamheid gaan zij komend jaar samen de biodiversiteit in Haarlemmermeer vergroten. Gezamenlijk zetten zij zich in voor de campagne met als slogan: Meer biodiversiteit, help jij een handje? Om het bezoekers van deze dag meteen makkelijk te maken een handje te helpen, geven IVN en Heimanshof een zakje zaad mee dat direct in eigen tuin of saaie berm te zaaien is. En de kinderen kunnen een zaadbom maken die ze in eigen tuin of omgeving kunnen laten ‘knallen’.

Voor volwassenen zijn er excursies en voor kinderen diverse activiteiten.
De excursies/speurtochten duren circa drie kwartier.
Verder wordt er elk uur een 15 minuten durende presentie gegeven over stinsenplanten.

Er zullen diverse stands zijn voor de verkoop van stinsenplanten, boeken en kaarten, en is er koffie/thee/koek.

Heimanshof
Wieger Bruinlaan 1
Hoofddorp

Aanmelden niet nodig...

Algemene informatie

zondag 14 april 2019 - 12:00 tot 15:00
Locatie: 
Heimanshof
Wieger Bruinlaan 1
Hoofddorp
Nederland
Google Maps image