Zuid-Kennemerland
Vogels
Vanaf
zondag13mei201808:00

Regionale Vogeldag

Op deze unieke dag gaat u in en bij Fort Benoorden in Spaarndam van alles meemaken wat met vogels te maken heeft. Van 11.00 tot 16.00 uur gaan gidsen van IVN Zuid-Kennemerland en de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland met u op pad. In korte excursies naar het Landje van Gruijters, de Hekslootpolder en het Munitiebos gaan we op zoek naar weide-, water- en bosvogels. U heeft kans om een ijsvogel scherend over het water te zien of baltsende buizerds boven het munitiebos. En niet te vergeten een van de sierlijkste vogels ‘de kluut’ op hun eiland te zien.

Bij het BIG SIT telpunt helpen ervaren tellers u al vanaf 8.00 uur op weg om overvliegende vogels te herkennen aan hun verenkleed en hun roepjes. Of ervaar eens hoe het is om vogels te tellen. En als dit minder bij u past kunt u altijd nog genieten van het panoramisch uitzicht dat u op die plek gaat zien.

Kinderen kunnen hun vogelhart ophalen allerlei activiteiten zoals een spannende puzzeltocht. In het fort worden lezingen over wetenswaardigheden van vogels gegeven en er is een kleine tentoonstelling ingericht. Er zijn rondleidingen langs de wandschilderingen die gelegerde soldaten in het fort ooit hebben gemaakt. Ouders en kinderen kunnen meedoen aan een quiz maar ook stilletjes genieten van rondom zingend vogelgezang of zich griezelend verbazen over vogelgeluiden in de nacht. Kortom een dag die u niet mag missen.

Algemene informatie

Kluten - Johan Stuart
Overvliegende kluten - Johan Stuart
zondag 13 mei 2018 - 08:00 tot 17:00
Fort benoorden Spaarndam vanaf 8.00 uur; excursies vanaf 10/11.00 uur. Wilt u een bijdrage leveren aan deze dag in welke vorm dan ook, of wilt u informatie, stuur dan een bericht aan bernavanbaarsen@gmail.com.
Locatie: 
Fort Benoorden Spaarndam Spaarndam
Nederland
Extra Informatie: 

Aanmelden vooraf is niet nodig.
De Vogeldag valt in de Nationale Vogelweek van de Vogelbescherming. http://www.vogelweek.nl/
Foto's: Kluten, door Johan Stuart

Google Maps image