Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag04jan202009:30

Nieuwjaarswerkdag Poelbroekbos

Nieuwe natuur aan de rand van Haarlem

Het IVN Zuid-Kennemerland verzorgt in samenwerking met gemeente Haarlem en Spaarnelanden zaterdag 4 januari een bijzondere werkdag nl. een Nieuwjaarswerkdag; de 1e werkdag in de natuur in het nieuwe jaar in het Poelbroekbos in Schalkwijk. 

Wie zin heeft en het leuk vindt om het nieuwe jaar goed te beginnen en deze dagen graag de handen uit de mouwen wil steken in de haarlemse natuur is zeker welkom! Natuurliefhebbers worden van harte uitgenodigd!  

Het Poelbroekbos is aangelegd als wandelbos voor de bewoners van Schalkwijk, maar ondertussen is er ook mooie natuur ontstaan. Het Poelbroekbos ligt in Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan en tussen Schalkwijk en de ringvaart Haarlemmermeerpolder

We gaan hakhout zagen, braamstruiken / berenklauw weghalen en takkenrillen maken. Het hakhoutbeheer/snoeien lijkt op het eerste gezicht drastisch, maar na enkele maanden komen alweer nieuwe scheuten uit de stronken tevoorschijn. Zo krijgen we verjonging van de beplanting en een rijker ecosysteem. Met meer ruimte en licht voor planten op de bodem; zoals voorjaarsbloeiers. Maar ook voor padden en mezen, winterkoning etc. Een leuke natuurklus voor enthousiaste groep natuurliefhebbers

Iedereen kan en mag meedoen. Verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats van volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan / Oude Schipholweg. Neem eigen koffie/thee en lunch mee. Doe werkkleding aan en trek stevig schoeisel aan. Het IVN  zorgt voor gereedschap, begeleiding, handschoenen, extra koffie en thee en vlaai. Ervaring is niet noodzakelijk. Aanmelden en info via www.ivn.nl/zk of bel marc van Schie 06- 22 5757 48. We maken er een leuke dag van!

Algemene informatie

Pad OO
vrijdag 27 december 2019 - 09:48
Locatie: 
Poelbroekbos Haarlem
Nederland
Google Maps image