Zuid-Kennemerland
Natuur
Op
vrijdag19apr201909:30

Mindful wandelen

Sinds 1 januari 2019 is de gemeente Haarlemmermeer gefuseerd met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Hierdoor is de Haarlemmermeer in één klap een groot groengebied rijker! De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid-Kennemerland organiseert daarom op vrijdag 19 april 2019 van 09.30-11.30 uur een ontspannende wandeling in de Houtrakpolder in Halfweg, gelegen tussen het Noordzeekanaal en de Spaarndammerdijk. Maak kennis met dit prachtige stuk ‘nieuwe’ natuur in de Haarlemmermeer en wandel gezellig mee, deelname is gratis.
We starten vanaf het parkeerterrein van Manege Spaarnwoude.

We gaan mindful wandelen, oftewel wandelen met aandacht.  Dit klinkt wellicht wat vreemd in de oren, maar is in de praktijk een zeer rustgevende manier om de hectiek van alledag los te laten. Bij deze excursie gaat het niet zozeer om het wandelen, maar vooral om het beleven van de natuur en het aanwezig zijn in het hier en nu. Dit doen we door tijdens de 2 uur durende wandeling regelmatig stil te staan en contact te maken met de natuur, met ons lichaam en met onze zintuigen. Momenten van stilte en beleving, worden afgewisseld met leuke weetjes over de natuur en de omgeving. Laat je verrassen en inspireren!
Ervaring met mindfulness is niet nodig.
 
Voor meer informatie kunt u zich richten tot Ester Saelman: ester.saelman.1@gmail.com of 06-20554887. Aanmelden vooraf is niet nodig maar mag wel. Deelname is gratis.


Vertrekpunt: parkeerterrein bij Manege Spaarnwoude aan de Houtrakkerweg 62 in Halfweg.

Algemene informatie

vrijdag 19 april 2019 - 09:30
Locatie: 
Houtrak
Houtrakkerweg 62
halfweg
Nederland
Google Maps image