Zuid-Kennemerland
Biodiversiteit
Op
donderdag17feb202212:00

Lunch & Lezing IVN

Groen doen en groen beleven

Lezing in het kader van het Ecotrip-festival

Hoe maken we het beste gebruik van het groen

Het positieve verband tussen ons welzijn en groene natuur is onomstotelijk aangetoond. In deze presentatie wil Wim Swinkels, voorzitter van de afdeling Zuid-Kennemerland van het IVN samen met u onderzoeken waar en hoe we in ons dagelijks leven het beste gebruik kunnen maken van het groen om ons heen. Dat kan op kleine schaal al in de vensterbank of op het balkon, wat uitgebreider als we een tuin of moestuin hebben, maar ook door te genieten van de prachtige en soms onbekende natuur in en om Haarlem. Zelfs in het centrum van de stad Haarlem kunnen we de meest bijzondere dier- en plantensoorten vinden en direct buiten de stad liggen sommige van de mooiste natuurterreinen van ons land. Ook de manier waarop we omgaan met de natuur kan variëren van meditatie, ‘bosbaden’ of stiltewandelingen tot tuinieren of vrijwilligerswerk in een natuurgebied.

Tijdens deze bijeenkomst willen we praktische tips bespreken om zelf of samen met anderen volop gebruik te maken van de inspiratie die de natuur ons kan bieden. Wim Swinkels: “Als IVN willen we bijdragen aan een duurzame samenleving, dus gericht op het behoud van de biologische diversiteit en vitaliteit van de aarde.”

Voor de presentatie wordt u getrakteerd op een heerlijke lunch (broodjes en zelfgemaakte vegetarische soep), verzorgd door de Seniorenclub Haarlem en Kennemerhart Oppeppers. Iedereen is welkom, reserveren is noodzakelijk in verband met de inkopen voor de lunch.

Locatie: Verhalenhuis , van Egmondstraat 7
Datum: Donderdag 17 februari , 12:00 uur
Toegang: €7,50
Reserveren: Tickets: verhalenhuishaarlem.nl

Algemene informatie

donderdag 17 februari 2022 - 12:00
Locatie: 
van Egmondstraat 7
2024XL Haarlem
Nederland
Contactpersoon: 
Wim Swinkels
Google Maps image