Zuid-Kennemerland
Natuur
Op
zaterdag28aug202109:30

Leuke zomerse werkdag in Middenduin

Doet u mee?

Een zomerse werkdag is in aantocht. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 28 augustus samen met Staatsbosbeheer een leuke werkdag in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Samen werken aan onderhoud van natuur en landschap. Onze hulp is hard nodig om Middenduin in stand te houden!

Middenduin

Om Middenduin weer een beetje mooier te maken gaan we in een duinpan Amerikaanse vogelkers weghalen omdat daar zeldzame plantjes staan. Verder kleine abelen uitsteken/knippen om dichtgroeien te voorkomen. En forse struiken Amerikaanse vogelkers uitsteken. En het uitzichtheuvel vrijmaken van opslag van kleine boompjes. Kortom; veel te doen! En werkdag met licht en minder lichte werkzaamheden. Dus een werkdag met vele mogelijkheden om er een prachtige dag van te maken!

Middenduin pauze

Middenduin is een afwisselend gebied met bos, open duin, steile boshellingen en cultuurlandschap. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie en is mede daarom een interessant wandelgebied. Het uitkijkpunt De Kamperberg bijvoorbeeld, werd in 1803 gebruikt door het Napoleontische leger. Daarnaast bevindt zich in het gebied een ijskelder waar vroeger stukken ijs werden opgeslagen voor de bewoners van Landgoed Duinlust. Hierin slapen en overwinteren tegenwoordig vleermuizen.

Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. Voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd. Ervaring is niet vereist. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden aanbevolen! Verzamelen voor deze werkdag op zaterdag 28 augustus is om 9.30 uur bij restaurant Kraantje lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot ongeveer 14.00 uur. Info en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl.  We maken er een mooie dag van! 

Algemene informatie

zaterdag 28 augustus 2021 - 09:30
Locatie: 
duinlustweg 22
Overveen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image