Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag29jan202209:30

Leuke werkdag in De Bretten

Deze werkdag wordt ivm corona uitgesteld!

Leef je uit in de natuur! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken voor de natuur in Amsterdam kunnen hun hart ophalen. Het IVN organiseert zaterdag 29 januari samen met Landschap Noord-Holland een leuke werkdag in het ruige natuurgebied De Bretten in Amsterdam-west. Dit is een prachtig natuurgebied langs de spoorlijn tussen Sloterdijk en Halfweg. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Hier zullen de handen flink uit de mouwen gestoken worden.

Deelnemers gaan hier de zaag en takkenschaar ter hand nemen. In De Bretten groeien de wilgen zodanig dat er te weinig ruimte overblijft voor bloeiende oeverplanten of open rietvelden. Daarom gaan wij hier aan de slag om de natuur een handje helpen. Het is heel bijzonder, aan de rand van Amsterdam naast een industriegebied zo'n groot natuurgebied. Er komen dieren als vos en hermelijn voor, maar ook vleermuizen en nachtegalen. Er groeien zelfs orchideeën! "We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons een handje kunnen helpen" volgens boswachter Lothar Valentijn.

Ervaring is niet vereist. Verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats Australiëhavenweg (de laatste afslag voor Halfweg) en dan na 75 meter rechtsaf (vóór het spoor). Informatie bij Marc van Schie (06-22575748) of via www.ivn.nl/zuidkennemerland. Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl Het belooft een leuke en gezellige werkdag te worden!

Algemene informatie

donderdag 14 oktober 2021 - 09:59
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image