Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag10feb201809:30

Lekker zagen en knippen in wandelbos Groenendaal

handen uit de mouwen in de natuur

Voor wie het nog niet weet...de werkdag zaterdag 10 februari in de Buitenhuizerbraak gaat niet door! Maar we hebben een redelijk alternatief! Een plek waar we van harte welkom zijn! Ze zien ons graag komen; we gaan verder in wandelbos Groenendaal, Heemstede; ons wel bekend! Altijd een mooie werkdag! Lekker aan de slag en doe mee met deze leuke werkdag. IVN Zuid-Kennemerland organiseert deze natuurwerkdag samen met de gemeente Heemstede zaterdag 10 februari 2018. Meldt u aan!

Groenedaal

We gaan natuurlijk esdoorns knippen en zagen. Wie wil zagen kan en gaat zagen! Wie wil knippen, gaat knippen! En voor de bouwers van takkenrillen zijn er ook voldoende mogelijkheden...Om de natuurwaarde van Groenendaal verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit belangrijke werk. We gaan verder waar we in januari gebleven zijn. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! We gaan op vele plekken esdoorns zagen en knippen; als er velen komen, kunnen we veel doen!  Op een andere nieuwe locatie gaan ook weer zagen. Ik hoop dat velen komen zodat we lekker aan de slag kunnen! We maken er een mooie dag van!

Vanaf 1992 wordt het wandelbos in Heemstede wordt op ecologische wijze beheerd. Dit houdt onder andere in dat omgevallen bomen en afgebroken takken blijven liggen of worden verwerkt in takkenrillen. Zagen en knippen van esdoorns is nodig om Groenendaal weer natuurlijker te maken; en flora en fauna mooier te maken. Vooral het zuidelijk gedeelte is al bijna esdoorn vrij en daardoor behoorlijk opgeknapt!

Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur in Groenendaal kunnen meehelpen. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Voor gereedschap, begeleiding én een lekkere vlaai bij de koffie wordt gezorgd! Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur op de grote parkeerplaats van restaurant Groenendaal. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden aub via ivnzk.natuurwerk@gmail.com of stuur een sms. Tot zaterdag de 10e februari... 

Wie met de trein komt uit Amsterdam kan de rechtstreekse trein nemen. En ik haal jullie op...V. 8.49 A’dam CS, V.Slot. 8.55, Haarlem V. 9.07 en aankomst Heemstede-Aerdenhout 9.12 uur. 

Algemene informatie

maandag 5 februari 2018 - 20:45
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image