Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag21dec201909:30

Kerstwerkdag in het Bennebroekbos

Een dag lekker buiten werken in de natuur...

Natuurliefhebber die het leuk vinden om de natuur een handje te helpen zijn van harte welkom. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Landschap Noord-Holland zaterdag 21 december een leuke werkdag In het Bennebroekbos, gelegen op de grens van Heemstede en Bennebroek. Deelnemers worden getracteerd op warme chocolademelk!

Het Bennebroekbos is een prachtig oud bos met mooie oude bomen en befaamd om zijn stinsenplanten in het voorjaar. Maar ook een landgoed met rododendrons met pollenbamboe, waterpartijen en mooie doorkijkjes.

We gaan aan de slag in het hakhoutbos. Hier in het Bennebroekbos gaan we weer een deel van het oude hakhoutbos afzetten. En we gaan takkenrillen maken. Broedvogels, paddenstoelen, mossen en de stinsepnlanten hebben daar baat bij. Dit afzagen van voornamelijk esdoorn is nodig om de natuurwaarde te vergroten en de oorspronkelijke flora weer een kans te geven.

Ervaring is niet vereist. De werkdag is 9.30 tot 15.00 uur. We verzamelen om 9.30 uur bij de ingang van het Bennebroekbos naast de parkeerplaats van de Linnaeushof aan de Glipperdreeef. Gaarne de auto parkeren op de parkeerplaats van de tennisclub t/o het Bennebroek bos. Zorg zelf voor werkkleding, lunch,  laarzen en neem je eigen koffie/thee lunch mee. Voor gereedschap, handschoenen en begeleiding wordt gezorgd en voor een lekkere vlaai bij de koffie! Informatie en aanmelden bij Marc van Schie 06-22 5757 48.     

 

Algemene informatie

zaterdag 31 augustus 2019 - 08:30
Locatie: 
bennbroekbos
Glipperdreef
heemstede
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image