Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag22dec201809:30

Kerstwerkdag in het Amsterdamse Bos!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 22 december een leuke werkdag in het Amsterdamse Bos. Het Amsterdamse Bos heeft een grote diversiteit aan dieren, planten en bomen. En natuurgebieden met verschilende karakters; een mozaiek van nat, droog, bos, grasland, riet en open water. eweldig om door heen te fietsen of te wandelen of om de natuur te ontdekken. En in polder Meerzicht aan de Noordkant van het bos  vindt u in het voorjaar de oerhollandse weidevogels als tureluur, grutto en kievit!

We gaan op twee mooie plekken aan de slag. Eerst steken we de handen uit de mouwen in twee kleine oude poelen langs de Bosbaan. We gaan elzen en wilgen laag afzagen/afknippen om zo te voorkomen dat deze twee poelen dichtgroeien. En verderop gaan we een hakhoutbosje aanpakken. We gaan zagen ; geen bomen maar maar wel opslag van armdikke/polsdikke takken. Zpdat er meer licht en ruimte op de bodem komt voor voorjaarsbloeiers als bv Stinsenplanten. Om de natuurwaarde van verder te vergroten helpen wij mee met dit onderhoudswerk. Meer ruimte voor nieuwe natuur! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om lekker te komen zagen zijn van harte welkom! 

amsterdamse bosHet Amsterdamse Bos is ook een prachtige omgeving om in te werken als vrijwilliger. Lekker uitwaaien en tegelijkertijd de handen uit de mouwen steken, om het Amsterdamse Bos zo mooi te houden zoals het nu is. Buiten zijn en toch dichtbij de stad; fysiek werk voor wie graag buiten in de natuur is; bijdragen aan het onderhoud ten behoeve van flora en fauna. 

Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie!
Verzamelen voor deze leuke werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats aan het einde van de bosbaan; aan de 'linker'kant dus. Volg borden boerderij Meerzicht.  De werkdag duurt tot 15.00 uur.

Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl . We maken er een mooie dag van!

amsterdamse bosVerzamelen parkeerplaats Bosbaan; links op de foto! En je ziet de twee kleine poelen aan de bovenkant van de Bosbaan, bij de twee gele pijlen! Daar gaan we aan de slag!  

Algemene informatie

woensdag 6 juni 2018 - 20:15
Locatie: 
Amsterdamse Bos
Bosrandweg 23,
1432 CD Aalsmeer
Nederland
Google Maps image