Zuid-Kennemerland
Vogels
Op
zondag24apr202207:00

Kennemer Vogeldag

Op deze unieke dag gaat u in en bij Fort Benoorden in Spaarndam van alles meemaken wat met vogels te maken heeft. Van 11.00 tot 16.00 uur gaan gidsen van IVN Zuid-Kennemerland en de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland met u op pad. In korte excursies naar het Landje van Gruijters, de Hekslootpolder en het Munitiebos gaan we op zoek naar weide-, water- en bosvogels. U heeft kans om een ijsvogel scherend over het water te zien of baltsende buizerds boven het munitiebos. En niet te vergeten een van de sierlijkste vogels ‘de kluut’ op hun eiland te zien

Bij het BIG SIT telpunt helpen ervaren tellers u op weg om overvliegende vogels te herkennen aan hun verenkleed en hun roepjes. Of ervaar eens hoe het is om vogels te tellen. En als dit minder bij u past kunt u altijd nog genieten van het panoramisch uitzicht dat u op die plek gaat zien. 

Kinderen kunnen hun vogelhart ophalen allerlei activiteiten zoals een spannende puzzeltocht. In het fort worden lezingen over wetenswaardigheden van vogels gegeven en er is een kleine tentoonstelling ingericht. Er zijn rondleidingen langs de wandschilderingen die gelegerde soldaten in het fort ooit hebben gemaakt. Ouders en kinderen kunnen meedoen aan een quiz maar ook stilletjes genieten van rondom zingend vogelgezang of zich griezelend verbazen over vogelgeluiden in de nacht. Kortom een dag die u niet mag missen.

Aanmelden vooraf is niet nodig.
Informatie: Berna van Baarsen 06-24624622.

 

Nieuwspodcast 2, Kennemervogeldag Spaarndam, zondag 24 april en Zee-evenement Juttermuseum Zandvoort en IVN Zuid-Kennemerland zondag 1 mei:

Algemene informatie

zondag 24 april 2022 - 07:00
Locatie: 
CMFH+48 Velserbroek
Nederland
Google Maps image