Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag24nov201809:30

IVN-werkdag in een herfstachtig Middenduin

Aan de slag voor Rondbladig wintergroen en meer...

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert al jaren samen met Staatsbosbeheer leuke werkdagen in natuurgebied Middenduin in Overveen. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! Wij gaan dan abelen, meidoorns, esdoorns en Amerikaanse vogelkers zagen. Of we maken een aantal taluds langs de Zanderijvaart vrij van opslag. Allemaal zeer belangrijk! Maar het komt er maar niet van om op een heel speciaal plekje achterin Middenduin, een mooi duinpan aan de slag te gaan!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 24 november een werkdag. We gaan een mooie gelegen vochtig duinpan vrijmaken van Amerikaanse vogelkers omdat daar het zeldzame plantje Rondbladig wintergroen (een rode lijst soort) staat. Het zijn kleine struikjes van vogelkers nu nog goed te zien omdat het blad er nog aan zit. We gaan dit uitsteken! Vandaar dat Staatsbosbeheer het zeer op prijs stelt als wij dit gaan doen. Wie heeft er zin om mee te doen?

De liefhebbers van zagen vergeet ik ook niet. In de buurt van deze mooie werkplek staan diverse verspreid staande kleine esdoorns. En dezen mogen vanwege het dichtgroeien van het duin ook verwijderd worden. Kortom een werkdag met licht en minder lichte werkzaamheden. Wie dit esdoornhout wil hebben voor de vuurkorf/open haard mag met de auto komen! Kortom een werkdag met vele mogelijkheden om er een prachtige dag van te maken!

Zorg zelf voor werkkleding (en laarzen), koffie/thee en lunch. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en een lekker stukje vlaai bij de koffie. Ervaring is niet vereist. Iedereen is van harte welkom! Aanmelden aanbevolen! Dit in verband met de hoeveelheid gereedschap. Verzamelen is om 9.300 uur bij restauarnt Kraantje Lek in Overveen. De werkdag duurt tot ongeveer 15.00 uur. Graag aanmelden via marcmargriet@hetnet.nl  of bel coordinator Marc van Schie IVN Zuid-Kennemerland 06-22 5757 48.

Algemene informatie

vrijdag 8 juni 2018 - 09:45
Locatie: 
duinlustweg 22
Overveen
Nederland
Google Maps image