Zuid-Kennemerland
IVN
Vanaf
vrijdag15feb201912:00

IVN Natuurweekend Planken Wambuis Het weekend zit vol!

Heide schonen met IVN Zuid-Kennemerland

Een plek in Nederland waar je eindeloos avontuurlijk kunt wandelen? Dat is Planken Wambuis op de Veluwe met haar uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en opwaaiende zandvlaktes. Hier vind je edelherten, wilde zwijnen, reeën, Spaanse runderen, wilde pony's en Veluwse heideschapen.

Ga mee met Natuurkamp IVN Zuid-Kennemerland van 15-17 februari 2019 en sta oog in oog met deze bewoners van Planken Wambuis. Mee op zoek naar het grote wild, zoals edelhert en wild zwijn. Of je ziet een raaf en af en toe een vliegende zeearend - op zoek naar kadavers.

PW EverzwijnGa mee met IVN Natuurkamp een weekend heide schonen van opslag. We gaan we een weekend lang (vrijdagmiddag en zaterdag) dennetjes en berken uitsteken/zagen om de natuur nog meer ruimte te geven. Zo vergroten we hier het leefgebied van zeldzame plant- en diersoorten zoals de lentevuurspin, wilde bij en zandhagedis... 

Planken Wambuis is groots en weids en omvat heel verschillende soorten landschappen. Een groot deel van het gebied bestaat uit heide. Op het stuifzand van het Mosselse Zand zijn er extreme temperatuurverschillen. In de winter voel je de koude wind met striemende regen, in de zomer geniet je van de droogte en warmte van de zon.

PW locatie otterlo We overnachten in een leuke accomodatie in het nabije Otterlo. Aanvang vrijdagmiddag, zondagmiddag na de boeiende wildwandeling afgelopen. Vrijdagavond komt de boswachter op bezoek met een leuk natuurverhaal/lezing over het prachtige Planken wambuis. Zaterdagavond nog een schemerexcursie. De kosten voor dit weekend zijn 65 euro pp incl overnachten en maaltijden. Aanmelden bij IVN Zuid-Kennemerland Marc van Schie via marcmargriet@hetnet.nl Een leuke mix van lekker werken in de natuur en gezelligheid van een natuurkamp!  

PW loc otterlo

 

Algemene informatie

vrijdag 15 februari 2019 - 12:00 tot zondag 17 februari 2019 - 15:00
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image