Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag11jun202208:00

IVN Berenklauw te lijf in Schalkwijk!

Ga mee de strijd aan tegen de Reuzenberenklauw

In Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugde aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk.  Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert regelmatig werkdagen in dit Haarlemse Poelpolderbos om de natuurwaarde te vergroten. Zo zijn wij begonnen met het opnieuw uitvoeren van het hakhoutbeheer. Een deel van het bos gaan wij omvormen van hoog bos naar hakhout; dat betekend meer open structuren en ruimte en licht voor planten op de bodem, meer ruimte voor vogels. 

Maar we hebben een probleem. En dat is de Reuzenberenklauw. Op verschillende plekken waar wij werken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen. Om de reuzenberenklauw weg te halen gaan wij de strijd aan.

Daarom gaan zaterdag 11 juni deelnemers aan de slag! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert deze werkdag samen met gemeente Haarlem, Spaarnelanden en Landschap Noord-Holland. We steken de Reuzen bereklauw uit, de wortels gaan in een afval/puinzak,  het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Men heeft elders al goede ervaringen om zo de berenklauw onder controle te krijgen. Alle hulp is welkom!   

Verzamelen om 8.00 uur bij de ingang van volkstuincomplex Poelpoldervreugde aan de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg. Neem eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. We werken tot ong. 12.00 uur. Doe stevig schoeisel aan en trek beschermende kleding aan; een lange broek en een t-shirt/werkblouse met lange mouwen. Wie zin heeft om mee te doen is van harte welkom! Ervaring is niet noodzakelijk. Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland . We maken er een mooie dag van!

Marc van Schie IVN Zuid-Kennemerland 06-22 5757 48

Algemene informatie

maandag 6 juni 2022 - 08:32
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image