Zuid-Kennemerland
Landschap
Op
zaterdag02jul202209:30

Hooien op Woestduin!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Landschap Noord-Holland zaterdag 2 juli een leuke werkdag op landgoed Leyduin in Heemstede. Wij gaan deze werkdag adelaarsvaren hooien. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen! En vorig jaar deden we deze werkdag ook, en het was een groot succes! Onder de noemen Leyduin vallen ook de Landgoederen Vinkenduin en Oud-Woestduin. Op Oud-Woestduin is de voormalige paardenrenbaan. Tevens heb je daar grote velden met adelaarsvaren. In de richting van Vinkenduin is een open plek met alleenstaande bomen, die heel bijzonder van sfeer is. 

 woestduin renbaan

We gaan lekker aan de slag om Woestduin/Leyduin weer een beetje mooier te maken. Boswachter Kees heeft ons hard nodig. We gaan selectief adelaarsvaren hooien op Woestduin, het zogenaamde Hagedissenveld en de aanliggende eikenlaan (staat voornamelijk adelaarsvarens). En we gaan een stuk van de voormalige renbaan hooien waar een deel van de adelaarsvaren gemaaid is. Zo zorgen we ervoor dat naast de Adelaarsvaren ook andere planten de ruimte krijgen die ze verdienen. Om de natuurwaarde van Leyduin verder te vergroten helpen wij mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur aan de slag te gaan zijn van harte welkom! Mooie ingredienten om er weer een mooie dag van te maken!

Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, extra koffie/thee én lekkere vlaai bij de koffie!
Verzamelen voor deze leuke werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats Kakelye, Manpadlaan 1, Heemstede. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl  We maken er een leuke dag van!

Wie met de trein komt naar station Heemstede/Aerdenhout wordt opgehaald. Geef dit aub even door bij  het aanmelden. V A’dam CS 8.50 Sloterdijk 8.55 Haarlem 9.07 en aankomst Heemstede/Aerdenhout 9.12 uur.

Algemene informatie

maandag 13 juni 2022 - 14:17
Contactpersoon: