Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag12sep202009:30

Hooien op Leyduin

Een uitdaging voor iedere natuur- en landschapsliefhebber: Het IVN organiseert samen met Landschap Noord-Holland zaterdag 12 september een leuke werkdag hooien op het nieuwste stukje natuur op buitenplaats Leyduin. Kleine tien jaar geleden werden de landbouwgronden in de voortuin van het Huis Leyduin aan de natuur teruggegeven. Sindsdien groeien op deze vochtige graslanden 200 verschillende soorten planten.

Het IVN gaat op deze werkdag met een groep enthousiaste natuurliefhebbers een dag actief buiten aan de slag in de gezonde buitenlucht. Met deelnemers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken voor de natuur. Doet u mee?

Hooien

In 2012 werd de toplaag van de weilanden afgegraven. Zo kwam de historische bodem van de strandvlakte aan de oppervlakte. Dit had spectaculaire gevolgen voor de planten die hier groeien. Het is onder meer te danken aan het schone kwelwater uit de duinen. 

Dit hooien is nodig om deze vochtige graslanden geschikt te houden voor bijzondere planten als orchideeën. Voor de deelnemers geldt dat ervaring niet vereist is. We verzamelen verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats Kakeleye van landgoed Leyduin. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Deelnemers wordt gevraagd om zelf voor werkkleding, laarzen en eigen koffie/thee/lunch mee te brengen. Wel wordt gezorgd voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Voor meer informatie  bel of mail met Marc van Schie, 06-22575748.  Aanmelden kan via marcmargriet@hetnet.nl We maken er een mooie dag van! 

Algemene informatie

zaterdag 20 juni 2020 - 08:26
Locatie: 
Manpadslaan 1
Heemstede
Netherlands
Contactpersoon: 
Google Maps image