Zuid-Kennemerland
Natuur
Op
zaterdag18sep202109:30

Hooien op landgoed Leyduin

Een uitdaging voor iedere natuur- en landschapsliefhebber: Het IVN organiseert samen met Landschap Noord-Holland zaterdag 18 september een leuke werkdag hooien van stukje rietland en kleine bomen uitsteken/zagen op het nieuwe stukje natuur op buitenplaats Leyduin. Een tien jaar geleden werden de landbouwgronden in de voortuin van het Huis Leyduin geplagd en aan de natuur teruggegeven. Sindsdien groeien op deze vochtige graslanden 200 verschillende soorten planten.

Het IVN gaat op deze werkdag met een groep enthousiaste natuurliefhebbers een dag actief buiten aan de slag. Met deelnemers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken voor de natuur. 

In 2012 werd de toplaag van de weilanden afgegraven. Zo kwam de historische bodem van de strandvlakte aan de oppervlakte. Dit had spectaculaire gevolgen voor de planten die hier groeien. Het is onder meer te danken aan het schone kwelwater uit de duinen. 

Hooien

Dit hooien is nodig om deze vochtige graslanden geschikt te houden voor bijzondere planten als orchideeën. Voor de deelnemers geldt dat ervaring niet vereist is. Doet u mee?

De groep verzamelt zich om 9.30 uur op de parkeerplaats Kakeleye (ingang Leidsevaart) van landgoed Leyduin. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Deelnemers wordt gevraagd om zelf voor werkkleding, laarzen en eigen koffie/thee/lunch mee te brengen. Wel wordt gezorgd voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Voor meer informatie  bel of mail met Marc van Schie, 06-22575748.  Aanmelden kan via marcmargriet@hetnet.nl 

Algemene informatie

zaterdag 9 september 2017 - 09:30
Locatie: 
Manpadslaan 1
heemstede
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image