Zuid-Kennemerland
Natuur
Op
zaterdag03sep202213:00

Feesten mét de natuur - dag 1

De natuur  inspireert, verwondert, geneest en maakt je blij. Kom op 3 en 4 september feesten mét de natuur in heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp en ervaar het zelf. Kijk door de ogen van de natuurfotograaf en tekenaar. Neem een bosbad. Ervaar de natuur vanuit een hangmat. Leer hoe je samen met de natuur gevolgen van de klimaatverandering het hoofd kan bieden. Proef, ruik en geniet van al het voedzame van de natuur. ‘Feesten mét de natuur’ is van 13.00 tot 17.00 uur en vrij toegankelijk voor iedereen.
‘Feesten mét de natuur’ is een initiatief van De Heimanshof, IVN Haarlemmermeer, NMCX en andere groene organisaties verenigd in het platform Groen Haarlemmermeer. De activiteiten voor jong en oud zijn er vooral op gericht om meer ruimte en waardering voor de natuur te krijgen. Zij heeft ons zoveel te bieden en als we beter samenwerken kunnen we er ook in de toekomst van blijven genieten.

Zaterdag Vleermuizen excursie

Het feesten begint al op zaterdagavond met een vleermuizenexcursie in en net buiten De Heimanshof. Om 19.30 uur start een presentatie in De Kijkdoos en daarna gaan de deelnemers op zoek naar vleermuizen met batdetectoren. Aanmelden is verplicht via ivnhaarlemmermeer@gmail.com
 

Fête de la Nature

Fête de la Nature komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar ze dit feest al sinds 2007 vieren. Het is in 2012 over komen waaien naar Nederland. Overal in het land worden in het weekend van 2 t/m 4 september kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. In 2021 vierden meer dan 5.000 mensen de natuur op 184 locaties. Op www.fetedelanature.nl staat een overzicht van de acties in 2022.

Algemene informatie

zaterdag 3 september 2022 - 13:00
Locatie: 
Heimanshof
Wieger Bruinlaan 1 - 7, 2132 AW Hoofddorp
2132 AW Hoofddorp
Nederland
Google Maps image