Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
vrijdag21jun201909:00

Extra werkdag in vogelbosje Eindenhout

Kom op en help mee!

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met de gemeente Haarlem op vrijdag 21 juni een extra werkdag in het vogelbosje Eindenhout. Deze dag is een vervolg van de werkdag een week ervoor. We gaan nu even de werkzaamheden afmaken; verder met opruimen en afvoeren van de Japanse duizendknoop en een kanaaltje uitspitten om het water in het bos af te voeren naar de vijver. Kortom genoeg werk om een ochtend mee te vullen.

Eindenhout is een ruim tweehonderd jaar oud bijzonder landgoed gelegen tussen de Haarlemmerhout en de Leidsevaart in Haarlem. En herbergt veel bijzonderheden; meer dan 140 soorten planten waarvan een tiental uniek voor Haarlem. De essen en de elzen blijken na onderzoek een leeftijd te hebben van 200 jaar! En de broedvogelbevolking vertoont overeenkomsten met rivierbegeleidend ooibos uit Midden-Europa.

Al dit werk is nodig om Eindehout weer een waar toevluchtsoord voor vogels en planten te laten zijn. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan de natuur en met een groep enthousiaste mensen in de frisse buitenlucht aan de slag willen gaan, zijn hard nodig.

Aanvang 9.00 uur op de parkeerplaats naast de middelbare school Sancta Maria aan de Van Limburg Stirumstraat. De werkdag duurt tot 13.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding en -laarzen, koffie/thee en lunchpakket. Meer informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 of via marcmargriet@hetnet.nl.  Aanmelden graag via de email.

Algemene informatie

zondag 16 juni 2019 - 11:15
Locatie: 
Van Limburg stirumstraat
Haarlem
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image