Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag17aug201909:30

Een zomerse werkdag in het Poelbroekpark Haarlem

Een dag lekker zagen, knippen, zeisen en takkenrillen maken

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert zaterdag 17 augustus een leuke werkdag in het Poelbroekbos in Schalkwijk. We gaan hakhout zagen, maaien met een zeis, braamstruiken weghalen en takkenrillen maken.  We gaan verder waar we gebeleven zijn na onze werkdag afgelopen juni. Kortom genoeg te doen!

Dit nieuwe natuur/bosgebied ligt in Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg=N232.  Tussen Schalkwijk en de ringvaart Haarlemmermeerpolder. Ooit aangelegd als wandelbos voor de bewoners van Schalkwijk maar ondertussen is er leuke natuur ontstaan.

Wij gaan het oorspronkelijke plan van hakhoutbeheer weer uitvoeren tevens door bomen te verwijderen. Wij gaan hierbij het bos omvormen van hoog gesloten bos naar meer open structuren met ruimte en licht voor planten op de bodem. Dit leidt tot een hogere natuurwaarde; ook voor bv padden en mezen, winterkoning, dagkoekoeksbloem etc.

Iedereen kan en mag meedoen. Verzamelen om 9.30 uur zaterdag 17 augustus op de parkeerplaats van volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg. Neem eigen koffie/thee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. Doe altijd stevig schoeisel aan en trek een lange broek aan en iets dat je armen bedekt bv t-shirt met lange mouwen. Of een werkblouse met lange mouwen.

kaartje poelpoldervreugd

Wie heeft er zin om mee te doen. Ervaring is niet noodzakelijk. Maak kennis met deze nieuwe, leuke werkplek,  we gaan hier in de toekomst vaker aan de slag… Aanmelden graag via marcmargriet@hetnet.nl  We maken er een mooie en leuke dag van!

Algemene informatie

woensdag 22 mei 2019 - 18:45
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image