Zuid-Kennemerland
Natuur in de Buurt
Vanaf
vrijdag30aug201912:00

Een leuk IVN-weekend nazomeren in Zuid-Limburg...

(dit weekend vervalt; weekend eind oktober gaat wel door!)

Normaliter gaat het IVN Zuid-Kennemerland altijd een lang weekend in Zuid-Limburg aan de slag voor de orchideen in/rond het laatste weekend van oktober.  We gaan dan zagen en knippen in de houtwallen op de Zuid-Limburgse hellingen om bijzondere orchideeën terug te krijgen. De Gronseledel, een droogdal langs de Geul, was van oudsher ‘gebruiksnatuur’. Kleinschalige begrazing zorgde voor een open groeiplaats waar de vliegenorchis goed gedijde. Vanaf de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw bleef het ‘beheer’ van de Gronseledel echter liggen, waardoor het gebied dichtgroeide met bos en struikgewas.

limburg vlaaien 1

Mij lijkt het erg leuk om nog een weekend te gaan; extra te gaan en lekker drie dagen, op het einde van de zomervakantie, te gaan kamperen op camping De Gronselerput langs de Geul. We houden het basic; met een kleine groep van ong. 10-15 mensen. Ik ga bv met een trekkerstent. Vrijdag is het chinees etc. Zondagochtend naar huis. De camping heeft ook een leuk terras met lekker Limburgs bier… Op de camping is ook een recreatieruimte waar we gebruik van mogen maken als het weer minder goed is.

Van vrijdag 30 aug t/m zondag 1 sept. kamperen op  camping De Gronselerput langs de Geul. We werken even verderop, 300 m. , op de hellingen van de Gronseledel voor de orchideeën. Dit weekend staat kamperen centraal. Vaak mooi nazomerweer. Er zijn een aantal mensen die meegaan maar ook willen gaan wandelen, nazomeren. Niet iedereen gaat en wil alleen maar werken.

gronselerput3

Voor dit weekend kan iedereen zich nog aanmelden. Wie niet wil kamperen kan terecht in bv Schin op Geul zelf.  Hotel de herbergier is mogelijk. Lopen van Schin op Geul naar de camping/Gronseledel is ong. 1 km.  Per nacht ong. 10 euro. Eigen tent, zelf ontbijten, avondeten gaan we of halen, of uit eten of iets makkelijks zelf maken.  Dus een Basic weekend. Je kan het zelf zo gek maken als je wilt!  Kom ook! Of we gaan vegetarisch barbecueën!  

limburg helling 3

‘”Het is niet zo gek dat de Gronselenput een bijna on-Nederlandse sfeer ademt.. De camping bevindt zich in een prachtige omgeving. Aan de voet van de Keutenberg ligt charme camping De Gronselenput. De camping is een ideale startplek voor wandelingen, fietstochten en natuurwaarnemingen. De camping wordt gekenmerkt door z’n kleinschaligheid, gastvrijheid en omringende natuur. Zo is de een verwarmde toiletaccommodatie aanwezig. Voor de meest noodzakelijke boodschappen kun je terecht in het campingwinkeltje…”

 

Algemene informatie

woensdag 22 mei 2019 - 18:15
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image